Akcija tima „ČEPOM DO OSMEHA“

“Dođoh, videh, pobedih.” Građani prave mozaik za Ginisa.

U skladu sa čvrstim ciljevima – širenju svesti o zaštiti životne sredine i razbijanju predrasuda o deci sa smetnjama u razvoju, tim Čepom do osmeha osmelio se da se 29. i 30. septembra upusti u jedan izuzetno značajan i veliki poduhvat – pravljenje mozaika od čepova.

U podvigu, obaranju Ginisovog rekorda i pravljenju mozaika veličine 621 m² na Trgu slobode u Novom Sadu, sa motivima ekologije i zaštite životne sredine – simbolima grada Novog Sada, učestvovaće približno 300 volontera iz Beograda, Niša, Novog Sada, Subotice, Aleksandrovca, Raške i drugih gradova.

Početak programa je zakazan za 30. septembar u 10 časova, dok će okupljanje volontera početi sat vremena ranije. Pored mozaika posetioce očekuje muzički program i program za decu koji uključuje animatore, radionice i dečje predstave.

Manifestacija je podržana od strane Grada Novog Sada i uvrštena među manifestacije od velikog značaja u kulturnom životu Novog Sada kao Evropske prestonice kulture za 2021. i Evropske prestonice mladih za 2019. godinu.