Misija

Ako posao radite s’ puno ljubavi, ulažete pozitivnu energiju i svaki deo sebe, uspeh i zadovoljstvo su neminovni .

Radio „Planeta“, čiji talasi prenose isključivo samo pozitivne vibracije ima potrebu da slušaoci budu uvek zadovoljni prijatnom i opuštenom muzikom  i u potpunosti informisani o svemu.

Prvo i osnovno čemu ovaj radio teži je da agresivnosti nikada nema ni u priči, ni u pažljivo odabranoj muzici koja spaja sve generacije. Jednom rečju , govor mržnje i netrpeljivost nemaju mesta na frekvenciji koja širi optimizam, lepe emocije i motiviše slušaoce da imaju uvek vere i nade u bolje sutra.

Iz dana u dan ta pulsirajuća nit između slušaoca i Planeta radija biva snažnija i jača, jer oni se bude, ustaju, obavljaju svakodnevne aktivnosti, pevaju sa nama i priznaju da naša muzika i nenametljiva priča prija za dušu i telo, pobeđuje nevolje i sumorna vremena – jednostavno postaje njihov antistres.

Planeta radio , od marta 2003. godine,kvalitetno, uzorno i profesionalno opravdava svoje postojanje, usavršavajući svakodnevno domen medija u svim sferama. Nikada tužen, niti je ikada bio upućen prigovor bilo koje sadržine na rad, programski sadržaj ili kadrovsku strukturu u njemu.

Aktivan učesnik na svim manifestacijama od značaja, marketinški prisutan u svim vidovima reklame, od bilborda koji su postavljeni na frekventnim lokacijama Novoga Sada, u priznatim časopisima,  publikacijama i medijskim kućama sa kojima ostvaruje izuzetnu poslovnu saradnju kao i izlagač na Sajmu MEDIA, gde promoviše tokom priredbi  programsku šemu, idejnu orjentaciju i uspešnu misiju svog postojanja . Opšta oceana i posećenost štanda visoko su kotirani od strane drugih izlagača a i  samih posetilaca, što se može videti iz priloženih fotografija.

Dobro činiti i plemenit biti, 24 sata u službi građana, osnovna je ideja koju zastupa jedna muzička Planeta – radio „Planeta“, čija se HUMANA MISIJA NIKADA ne završava, već uvek počinje i traje, što se iz priloženog može i videti:

„Planeta“ radio više godina za redom organizuje novogodišnji, humanitarni ručak, za 170 – oro dece bez roditeljskog staranja, uzrasta od 3 do 25 godina iz Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici,  i svakom detetu poklanja  vredan, novogodišnji paketić namenjen po polu i uzrastu, u kome se nalazi sve ono što im je i najpotrebnije; od odeće , obuće, sredstava za ličnu higijenu, posteljine, školskog pribora, do slatkiša i igračaka za najmlađe, tako da pedagozi i vaspitači  iz Dečjeg sela  kažu „Deca prvi put na paketiću imaju svoje ime i prezime“.

Nisu samo praznici povod da se „Planeta“ radio angažuje svesrdno i požrtvovano oko dece iz „Dečjeg sela“.

Planeta ih ne zaboravlja ni u jednom trenutku, brinući se iz godine u godinu da im obezbedi tokom školovanja stipendiju, kao podstrek za postizanje velikkih rezultata, a takođe svoje komitente aktivira da dodele stipendiju i ostaloj deci, štićenicima „Dečjeg sela“.

Planeta radio i postoji zbog svojih slušaoca koji su stvorili naviku da u svakom trenutku mogu zatražiti pomoć, izložiti svoj trenutni problem (slučaj izgubljenog deteta, starice, kućnog ljubimca, dokumentacije, ukradenog automobila i još bezbroj nesvakidašnjih situacija koje ugrožavaju život ili okolinu a u kojima je Planeta učestvovala i pomogla u razrešavanju istih).

Planeta sebe godinama nesebično daje, takava će i ostati, a humani gestovi sa iskrenim namerama samo su deo onoga što je učinila za dobrobit svojih slušaoca .

Možda je neprimereno hvaliti se kada nekome u nevolji pomogneš, ali je očigledno i bitno da  iza svih ovih reči i dela stoji činjenica u kom  pravcu i kojim moralnim kodeksima se vodi jedan novosadski radio.

Da ne postoji na radijskom nebu, mnogi bi bili uskraćeni za pomoć, i dobre vibracije koje u svakom trenutku dopiru do naših građana.