Novosadska kritična masa opet u gradu!

Novosadska Kritična masa biće održana u nedelju 22. aprila, povodom Dana planete Zemlje. Novosadska biciklistička inicijativa organizuje veliku biciklističku vožnju, odnosno Novosadsku Kritičnu masu, jer volimo naš grad i želimo da bude zeleniji, čistiji i zdraviji! Okupljanje biciklista, skejtera, roleraša i svih onih koji svojim prevoznim sredstvima ne zagađuju okolinu (pozivamo i monocikliste!), biće u nedelju u 11 sati na Trgu slobode.

Pozivamo sugrađane da ponesu svoje cegere, prostirke, korpe, lopte, badminton, hranu, piće (ne u plastičnim flašama) – jer se vožnja završava u Limanskom parku, gde će biti organizovan piknik.

Novosadskoj Kritičnoj masi prethode dva bici doručka, u petak 20. aprila od 8 sati na uglu Bulevara oslobođenja i Braće Ribnikar i u subotu 21. aprila od 9 sati kod Futoške pijace. Želimo besplatnim doručkom da nagradimo bicikliste Novog Sada zato što su strava! Postavićemo naš cargo bike sa hranom na prometnim raskrsnicama i tokom sat vremena ćemo zaustavljati bicikliste, dati im doručak, popričati sa njima, uraditi sitne popravke na biciklima i prosto se družiti.

Kako bi svi ti događaji protekli kako treba, bilo bi sjajno kada bi nam se pridružili i volonteri. Poziv za volontere možete da nađete ovde.

Srdačno,

ekipa Novosadske biciklističke inicijative