U nedelju 25. Novosadski polumaraton

Novosadski polumaraton, 25. po redu, održaće se u nedelju, 25. marta, a start trke zakazan je na Trgu slobode od 11 časova. Na ovogodišnji polumaraton do sada se prijavilo više od 1.100 učesnika, a organizatori očekuju još prijavljenih na sam dan trke, posebno među srednjoškolcima i osnovcima.

Na ovogodišnji polumaraton pored domaćih trkača, prijavilo se i oko 150 stranih učesnika i učesnica iz više od 20 zemalja.

Pored polumartonske trke, u nedelju, 25. marta održaće se štafetni polumaraton, rekrativno trčanje na 10,548 kilometara, trčanje-šetnja sredoškolaca i starijih osnovaca, Poletarac trčanje (šetnja mališana), kao i tradicionalna puzeća trka beba na 4,195 metara.

Trasa polumaratonske trke ide od Trga slobode, Zmaj Jovinom i Dunavskom ulicom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, Beogradskim kejom, Ulicom dr Sime Miloševića, Jiričekovom, Fruškogorskom, Bulevarom despota Stefana, Balzakovom ulicom, Ulicom 1.300 kaplara i Ive Andrića.JGSP Novi Sad obaveštava korisnike usluga prevoza da će zbog održavanja polumaratonske trke u nedelju, 25. marta 2018. godine, u vremenu od 10:45 do 14:00 časova doći do privremene izmene trasa autobusa na gradskim linijama 1, 6, 7a, 7b, 8, 11A, 11B, 12 i 13.
LINIJE 1 i 8
Autobusi će na Limanu 2 iz Fruškogorske ulice skretaće desno u ulicu Narodnog fronta, zatim desno na Bulevar oslobođenja, odakle će skretati desno na Bulevar cara Lazara do Fruškogorske ulice i dalje će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.
Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.
LINIJE BROJ 7a i 7b
U oba smera autobusi će umesto Bulevarom patrijaha Pavla saobraćati ulicama Futoški put, Futoška, Cara Dušana, Bulevarom cara Lazara, Balzakovom do Narodnog fronta, odakle će nastavljati redovnom trasom.
LINIJE 6, 11A, 11B i 12
Autobusi neće saobraćati za vreme trajanja polumaratonske trke.
LINIJA 13
Umesto Bulevarom Evrope autobusi će u smeru Detelinara-Univerzitet saobraćati ulicama Futoška, Cara Dušana, Bulevarom cara Lazara do Bulevara oslobođenja i dalje redovnom trasom.
Okretanje na Limanu obavljaće se tako što će sa Bulevara cara Lazara desnim skretanjem autobusi ulaziti u Fruškogorsku ulicu, zatim će saobraćati Ulicom Narodnog fronta i Bulevarom oslobođenja do Bulevara cara Lazara, odakle će nastavljati postojećom (redovnom) trasom.
Vreme do sledećeg polaska autobusi će izdržavati na stajalištu Narodni front – Fruškogorska.

NA IZMENJENIM DELOVIMA TRASE LINIJE 1, 8 i 13 KORISTIĆE SE POSTOJEĆA STAJALIŠTA DRUGIH LINIJA.