28. VIDEOMEDEJA – PODSETNIK ZA KRAJ RANIH PRIJAVA

Posećamo vas da je ostalo još dva dana za Rane prijave na 28. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA koji će se održati u periodu od 10. do 12. oktobra 2024. godine u Novom Sadu. Redovne prijave kreću od 01. marta 2024. godine

Rane prijave su otvorene od 1. februara do 29. februara 2024. godine sa popustom na donaciju ili su besplatne. Redovne prijave se primaju od 1. marta do 15. juna 2024. godine, a produžene prijave od 16. juna do 10. jula 2024. godine, u ovom kasnom periodu nema mogućnosti popusta niti besplatnog prijavljivanja.

Prijavljivanje se vrši isključivo online.
Prijave su postavljene na sajtu Videomedeje i umetnici mogu lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko našeg formulara ili preko dugih svetskih platformi: FilmFreeway, Festhome, Sfilmmaker i WFCN.

Festival dodeljuje Videomedeja Grand Prize za najbolji rad iz takmičarske selekcije u iznosu od 1.000 eura, Bogdanka Poznanović nagradu za najbolji rad iz Srbije, nagradu publike i pohvale.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije
MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna vizuelna umetnost, XR (eXtended Reality), AR (augmented reality), VR (virtual reality), MR (mixed reality), robotski objekti, net i projekti društvenih medija, Metaverse, audio-vizuelni nastupi i eksperimenti, AI umetnost

Bilo bi nam veoma drago da primimo predloge od urednika i producenata/distributera za netakmičarski, revijalni deo programa.

Više o uslovima prijavljivanja
Kontaktirajte nas:
office@videomedeja.org – za opšta pitanja i smernice
pr@videomedeja.org ili +381 (0) 65 22 99 092 – Marijana Topo, kontakt za medije i dodatne materijale

Koristite priliku da učestvujete na Festivalu Videomedeja i osvojite vredne nagrade, ali i da se povežete sa umetnicima i stručnjacima iz celog sveta. Vaš rad će biti viđen i promovisan na preko 10.000 ciljanih adresa i medija, otvarajući vam vrata ka novim mogućnostima.