Festival kuglofa, 26.5 – 28.5, Sremski Karlovci

Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija “Zavičajna kuća” i Udruženja građana “Petrovaradin Media” i „The Best Fest “ sa velikim entuzijazmom drugu godinu zaredom organizuju Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima koji otvaramo danas, 26. maja a trajaće do nedelje, 28. maja 2023.
Kuglofe će danas (petak) pripremati najmlađi posetioci festivala u okviru radionice „Šašavi kuglof“, nakon koje će polaznici plesne škole „Altair“ nastupiti pred publikom. Program namenjen mladima biće priređen od 16h u pešačkoj zoni u Sremskim Karlovcima.
 
Na manifestaciju koja slavi kuglof u Sremskim Karlovcima, u subotu, 27.maja u 10h iz Beograda, vozom, dolazi delegacija ambasadora sa svojim porodicama. Oni su i ove godine specijalni gosti „Festivala kuglofa“, a pored turističkog obilaska Sremskih Karlovaca,  prisustvovaće i proglašenju pobednika za najbolji kuglof 2023.

Festival će zatvoriti koncert horova DNUK „Kolomejka”, HKPD „Jelačić, hora grčko-srpskog prijateljstva „Irida” i mešovitog hora „Harmonija“, koji će se održati u nedelju, 28. maja u 19h, u Rimokatoličkoj crkvi Svetog Trojstva u Sremskim Karlovcima.

„Festival kuglofa“ su podržali Opština Sremski Karlovci, Sekretarijat za kulturu Autonomne pokrajne Vojvodine, Ministarstvo za turizam i omladinu kao i brend Rosa Homolje.

Više detalja o programu festivala  možete pogledati  ovde.