Ispitivanje distributivne mreže

Od ponedeljka, 08.04.2019. godine, Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad, vršiće ispitivanje distributivne mreže sistema daljinskog grejanja na području Toplane „Zapad“.

Tokom ispitivanja koristiće se Hydrocol 801, fluorescentni indikator za bojenje u detekciji mesta curenja u sistemima daljinskog grejanja. Cilj bojenja vode je rana detekcija curenja na distributivnoj mreži na mestima koja su do sada bila teško uočljiva i koja su izazivala velike gubitke vode na distributivnoj mreži.

Indikator Hydrocol 801 je bezopasna materija, a metoda rane detekcije mesta curenja u sistemima daljinskog grejanja upotrebom Hidrocel-a 801 primenjuje se u svim razvijenim evropskim zemljama i u potpunosti je bezbedna, bez štetnog uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu. Vodeći se pozitivnim iskustvima Nemačke, Danske, Švedske i ostalih evropskih zemalja, Novosadska toplana opredelila se za ovu neinvazivnu metodu rane detekcije curenja na mreži, a sve u cilju prevencije havarija i pružanja kvalitetne i kontinuirane usluge korisnicima.

Molimo građane da, ukoliko primete fluorescentno žuto zelenu obojenu vodu na javnim površinama i u slučaju da obojena voda probije u sistem tople potrošne vode, to odmah prijave Кorisničkom servisu Novosadske toplane pozivanjem brojeva telefona 420-853, 423-712 i 0800-100-021, od 6 do 22 časa, sa prijavom tačne adrese mesta na kojem su primetili boju.