OK Vojvodina – otkazan meč u Lisabonu

Odbojkaši Vojvodine NS seme s nestrpljenjem su čekali početak takmičarskih izazova u 2022.godini. Uprskos malim zdravstvenim problemima radovali su se putu u Portugal, računajući da će biti potpuno, ili bar skoro kompletni.

Nažalost, meč Benfika – Vojvodina, koji je trebalo da se igra u sredu, 12.januara u Lisabonu, otkazan je zbog petorice pozitivnih igrača u novosadskom timu na PCR testu na covid19. Naime, šampion Srbije trebalo je danas u ranim časovima da krene na put, ali je manadžment kluba, kasno uveče u ponedeljak, po prispeću rezultata obaveznog PCR testa, bio prinuđen da otkaže utakmicu. O tome su obavešteni i domaćin Benfika i Evropska odbojkaška konfederacija.

Nakon višečasovnog razgovora sa ljudima iz Lisabona, uz zvaničnu saglasnost CEV-a koji je to u utorak ujutru potvrdio, prihvaćeno je da oba meča budu odigrana u Portugalu 16. i 17. februara.

– Postojale su tri opcije, prva je bila da idemo u sastavu koji imamo na raspolaganju. Druga ponuđena opcija je da meč u Lisabonu bude registrovan 3:0 za Benfiku, pa da drugu utakmicu igramo u Novom Sadu 16.februara, a kao treću mogućnost dobili smo da oba meča igramo u Lisabonu. Ta treća najviše je sportska i daje mogućnost da se na terenu borimo za što bolji rezultat. Među pozitivnima na PCR testu su Luka Čubrilo, Vilimanović, Parapunov, Zečević i libero Negić, tako da bez oba dizača i oba korektora nismo mogli putovati u Portugal. Sada se nadamo što skorijem oporavku petorice igrača, kako bismo se pripremili za mečeve koji predstoje posle 20.januara – istakao je šef stručnog štaba Slobodan Boškan.

Na osnovu dogovora dva kluba, Evropska odbojkaška konfederacija potvrdila je nove termine za mečeve D grupe Lige šampiona.

6.kolo: Vojvodina NS seme – Benfika (16.februar, Lisabon)

3.kolo: Benfika – Vojvodina NS seme (17.februar, Lisabon)