Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević uručio sertifikate polaznicima obuka za tražena IT zanimanja

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević danas je na Univerzitetu „Edukons“ uručio sertifikate polaznicima koji su završili obuke za tražena IT zanimanja.

To je rezultat protokola o saradnji između Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Nacionalne službe za zapošljavanje i Univerziteta „Edukons“.

Sekretar Ivanišević istakao je da način da se zadrži zacrtani pravac kojim će Vojvodina i Srbija biti centar IT industrije u čitavom regionu, kao i centar digitalne poljoprivrede i turizma, jeste da se još više ulaže u obrazovanje, da se stvaraju novi kadrovi, i da se uspešno odgovara na zahteve moderne tehnologije.

da Vojvodina i Srbija mogu biti centar IT industrije u čitavom regionu ukoliko se bude ulagalo u obrazovanje i stvaranje novih kadrova, i ako se bude uspešno odgovaralo na zahteve moderne tehnologije.

„Važno je da svakog dana ostvarujemo napredak, da idemo u korak sa vremenom i pratimo tendencije u Kini, Americi, Rusiji, Indiji, kako bismo mogli da nađemo adekvatne odgovore. Ova obuka je rezultat ankete sprovedene sa poslodavcima, koji su istakli da su im potrebni ljudi koji mogu da odgovore izazovima IT vremena na teritoriji AP Vojvodine“, izjavio je Ivanišević i dodao da će sledeća obuka biti u sektoru turizma i ugostiteljstva.

U pogledu povezivanja IT sektora sa turizmom, sekretar je rekao da kreiranje turističkih destinacija umnogome zavisi od marketinga, odnosno pristupa internetu i socijalnim mrežama.

„Insistiramo na tome da polaznici nastave sledeću obuku u oblasti turizma, ugostiteljstva i gastronomije kako bismo mogli da predstavimo sva bogatstva i resurse kojima raspolažemo ljudima koji žele da dođu u našu zemlju“, naveo je Ivanišević.

U okviru ovog ciklusa 20 polaznika je uspešno završilo SEO kurseve za optimizaciju i obuku „Google AdWords“.