Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković: Poruka danas, ali i svakog drugog dana mora biti jasna, a to je – stop nasilju nad ženama

Povodom 11. juna – Nacionalnog dana rodne ravnopravnosti, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković primila je danas direktorku Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova Ivanu Krsmanović.

Predsednica Gojković, istakla je značaj podizanja svesti o važnosti ravnopravnosti u svakodnevnom životu, posebno u oblasti rada i zapošljavanja što je, kako je naglasila, ključno za ekonomski prosperitet i ravnopravnost žena.

Prema rečima predsednice Gojković, mnoge zemlje u Evropi nemaju nacionalni dan posvećen ovoj oblasti, te da naša zemlja jasno pokazuje da je posvećena promovisanju rodne ravnopravnosti i prevazilaženju rodnih podela i diskriminacije.

Nova Pokrajinska vlada pitanje ravnopravnosti polova postavila je kao jedan od svojih prioriteta, navela je Gojkovićeva, istakavši da poruka danas, ali i svakog drugog dana, mora biti jasna, a to je— stop nasilju nad ženama.

Ivana Krsmanović, direktorka Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova, koji ove godine obeležava 20 godina rada, predstavila je program i aktivnosti Zavoda i govorila o mogućnostima njegovog povezivanja sa regionalnim ženskim mrežama, kao i da Zavod okuplja 430 udruženja žena.

Prilikom današnjeg susreta, dogovoreno je da će Sajam ženskog stvaralaštva biti održan u Sremskim Karlovcima, uz podršku Pokrajinske vlade.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi su prisustvovale i potpredsednica Sandra Božić i pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Aleksandra Ćirić Bošković.