Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković o nastavku saradnje AP Vojvodine i Republike Srpske

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas u Novom Sadu sa predsednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, sa kojim je razgovarao o zajedničkim projektima.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi Srbije i Srpske na najvišem nivou i da se kontinuirano unapređuju konkretnim projektima, a da tome značajan doprinos daje i Pokrajinska vlada.

Sagovornici su se saglasili da se uspešno nastavlja saradnja Vojvodine i Srpske u oblastima privrede, kulture i razvoja manje razvijenih područja.

„Pokrajinska vlada posvećena je saradnji sa Republikom Srpskom i nastavićemo sa zajedničkim projektima u svim oblastima, jer je to naša obaveza i odgovornost. Realizovali smo zajednički važne projekte i ponosan sam što je najveći deo tog posla urađen za vreme Pokrajinske vlade na čijem sam čelu“, izjavio je Mirović.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zahvalio je predsedniku Miroviću na dosadašnjoj podršci koja je od izuzetne važnosti za Srpsku i njene građane.

Mirović i Višković obišli su danas i Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, a povodom pripreme za izgradnju NTP-a u Banjaluci.

Kako je istaknuto, iskustva Pokrajinske vlade, koja upravlja Naučno-tehnološkim parkom u Novom Sadu, biće važna za realizaciju tog projekta.