Prva prolećna „Novosadska cvetna pijaca“

Ovaj petak i subotu počinje prolećni ciklus „Novosadskih cvetnih pijaca“, koje Pokret gorana Novog Sada organizuje sa ciljem da svi Novosađani/ke i posetioci Novog Sada na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje njihovih vrtova, balkona i domova.

Na dobro poznatoj lokaciji svim našim sugrađanima i sugrađankama će se predstaviti oko 63 proizvođača cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, 15 proizvođača meda i hrane i nekoliko izlagača umetničkih zanata.

Takođe, u subotu će se održati i radionica „Sasvim prirodna subota“ za naše najmlađe sugrađane Goroljube, i sve one koji to žele da postanu, sa početkom u 10.30 časova. Program „Sasvim prirodna subota“ je započet u septembru 2017. godine i radionice se održavaju tokom školske godine, subotom, na različitim zelenim lokacijama u gradu.

I ove godine ćemo se potruditi da građani i građanke na jednom mestu po povoljnim cenama nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortukulturu, kao i zdrave hrane, meda i poneki ukras koji će krasiti domove posetilaca cvetnih pijaca.

Narednu „Cvetnu pijacu“ planiramo da organizujemo 12. i 13. aprila 2019. godine. Pozivamo sve građane i medije da posete prvu prolećnu „Cvetnu pijacu“ i pronađu nešto za sebe i svoje najmilije i urede svoje bašte i balkone.