Sajamsku manifestacija „Grad humanosti“, subota, 18.6.2022.g.

Udruženje ”Čepom do osmeha” organizuje još jedan u nizu sajam pod nazivom ”Gradhumanosti”, u subotu 18.6.2022. godine na novosadskom kupalištu Štrand, kod drugog ulaza u delu ispod mosta, u 10 časova.

Ideja manifestacije jeste promovisanje, osnaživanje, umrežavanje i pružanje podrške udruženjima čija je delatnost briga o osobama sa invaliditetom, mentalno nedovoljno razvijenim osobama i deci sa smetnjama u razvoju, kao i zalaganje u cilju poboljšanja položaja osoba iz ranjivih grupa.

Udruženja će imati mogućnost međusobnog upoznavanja, umrežavanja i predstavljanja svojih ručno rađenih proizvoda i usluga. Omogućeno će biti i informisanje o neophodnosti sprovođenja i razvoja socijalnog preduzetništva u vidu dijaloga zarad realizovanja budućeg poslovanja.

Udruženja koja će se predstaviti i učestvovati na sajmu su: UG “Sunce” iz Novog Sada, UG “Lice u lice”, UG MNRO iz Bačke Palanke, UG “Ekologija i dete”, Tate Novosađani, Fondacija “Prvi korak” iz Novog Sada, UG “Iz drugog ugla” iz Veternika i naš dragi prijatelj Miodrag Mika Petrović, koji će predstaviti svoju poeziju.

U toku manifestacije predviđena je i radionica za decu u okviru koje će biti organizovano sklapanje mozaika od plastičnih čepova, razne društvene igre i izložba igračaka napravljenih od recikliranog materijala.

Ovaj projekat podržan je od strane Gradske uprave za privredu grada Novog Sada.