Sekretar Basta primio vicešampionku Evrope u bacanju koplja Adrianu Vilagoš

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta primio je danas atletičarku Adrianu Vilagoš, koja je nedavno osvojila srebrnu medalju u bacanju koplja na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Najbolji hitac, vredan srebra, juniorska šampionka sveta ostvarila je u poslednjoj seriji, bacivši koplje 62,01 metar.

Basta je čestitao našoj atletičarki na postignutom uspehu i pohvalio je za energiju i istrajnost koju je pokazala na ovom takmičenju.

„Verovali smo da će Adriana imati snage da bude među najboljim seniorima na takmičenju u Minhenu, i ona je pokazala da se šampioni prepoznaju kada je najteže. Posebno je zadovoljstvo što je Vojvodina uspela da iznedri jednu ovakvu sportistkinju. Pokrajinska vlada je prethodne dve godine stipendirala Adrianu, a sada to čini resorno ministarstvo. Trudićemo se i dalje da je podržimo u pripremama za Olimpijske igre u Parizu“, istakao je Basta, koji se ovom prilikom interesovao i za podršku koju bi Sekretarijat mogao pružiti našoj mladoj takmičarki kada je reč o opremi i uslovima u kojima trenira.

On je istakao da se na njenom primeru još jednom može videti kako ulaganje u naše mlade sportiste donosi vrhunske rezultate. Basta je Adriani i njenoj majci i treneru Đerđi Vilagoš poželeo i nadalje mnogo uspeha i sjajnih odličja.

Adriana Vilagoš je zahvalila na čestitkama i značajnoj podršci Pokrajinske vlade, ističući da je posebno zadovoljna zbog ovog uspeha, koji je došao nenadano i nakon neizvesnog početka.

„Atmosfera je bula izuzetna, kao i podrška publike. Bacala sam sa iskusnim takmičarkama, najboljim u Evropi, i to je bila velika čast. Početak nije bio najbolji, bilo je stresno, u kvalifikacijama sam tek u trećem pokušaju došla do finala, a posle je sve krenulo mnogo bolje i počela sam da uživam u takmičenju. Na kraju sam osvojila drugo mesto u seniorskoj konkurenciji i bila sam veoma srećna zbog tog rezultata“, navela je Adriana Vilagoš.

Govoreći o daljim ciljevima, ona je prilikom današnjeg prijema u Pokrajinskoj vladi istakla da su sve njene želje usmerene ka tome da maksimalno napreduje u budućnosti.