Skijališta Srbije: SKIJAŠI SU ODABRALI SRBIJU!!!

Naši najbolji ski centri Kopaonik, Stara planina i Tornik dugogodišnjim i kontinuiranim ulaganjima u infrastrukturu, u rangu su najboljih ski centara Evrope. To pokazuje i sve veće poverenje koje im, ne samo naši skijaši poklanjaju, već i ljubitelji zimskih sportova iz regiona, ali i Rumunije, Rusije, Bugarske, Turske…

U prilog tome govore i odlični rezultati koje JP Skijališta Srbije beleže poslednjih godina. Ali, rekordi su tu da bi se rušili.

Ova zima je dokaz za to – Skijališta Srbije, prodala su 32 odsto ski karata više u odnosu na isti period prethodne sezone, koja je, takođe, bila rekordna. Lider je Kopaonik, koji odavno više nije samo simbol skijanja, već destinacija koja je konkuretna najpoznatijim evropskim skijalištima!

Vrhunski pripremljene skijaške staze, zahvaljujući najmodernijim tabačima koji rade 24 časa dnevno, ali i bogata turistička ponuda, dokaz su za to.

Svakodnevno poverenje poklanja više od 8 hiljada skijaša, a zahvaljujući tome promet je viši za čak 75 odsto nego prethodne godine.

Skijališta Srbije godinama razvijaju i unapređuju skijašku infrastrukturu, a dokaz za to su nove staze i instalacije. Posebno se izdvaja investicija gondola Brzeće-Mali Karaman, koja je otvorila nove horizonte razvoja Ski centra, ali i lokalnog turizma.

Po ugledu na najveće evropske ski centre, Kopaonik je dobio i heliodrom, u okviru projekta „Garaža Kopaonik“, koji je od velikog značaja za zdravstvenu zaštitu i bezbednost skijaša. To je rezultat trojnog sporazuma između Ministarstva unutrašnjih poslova, Skijališta Srbije i Gorske službe spasavanja, zahvaljući kome će helikopter za hitne evakuacije teže povređenih skijaša, biti na raspolaganju 24 časa dnevno.

Iako smo praktično na sredini sezone, na srpskim skijalištima očekuju nas brojna zanimljiva dešavanja. Već početkom februara na Kopaniku se održava veoma važno i značajno takmičenje u skijanju. Prvi put u Srbiji se organizuje Evropa kup za skijašice u disciplini veleslalom, gde se očekuje učeše od preko 100 takmičarki iz celog sveta. Nakon Evropa kupa, Skijališta Srbije i Nurdor, tradicionalno, organizuju humanitarnu trku, a za kraj sezone najavljena i velika konferencija koja će okupiti sve veoma važne evropske turističke subjekte kako bi se razmenila iskustva u razvoju planinskog turizma.

JP Skijališta Srbije, kao regionalni lider u razvoju zimskog turizma, zimskih sportova i usluga, kontinuriano radi na unapređenju usluga i komfora koje savremeni ljubitelji planine u zimskim uslovima očekuju.

VIDIMO SE NA PLANINI!